Bănci și Asigurări

Confirmare oficială: BCR vinde clădirea Bucharest Financial Plaza, unde îşi are sediul central, evaluată la peste 45 mil. euro

Confirmare oficială: BCR vinde clădirea Bucharest...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2019, 07:17 3818

Banca Comercială Română (BCR) scoate la vânzare clădirea Bucharest Financial Plaza, unde îşi are sediul în prezent. Clădirea are o suprafaţă de 26.300 de metri pătraţi închiriabili şi este evaluată la peste 45 de milioane de euro. 

Chiria în zona Pieţei Victoriei, unde se află imobilul scos acum la vânzare de BCR, se situează în jurul valorii de 12,5 euro pe metru pătrat, fiind una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei din punctul de vedere al chiriilor. Yield-ul (randamentul) este de 7,5-8%. Investitorii vor fi invitaţi să-şi înainteze ofertele iniţiale până la sfârşitul lunii octombrie, iar tranzacţia este estimată să se finalizeze anul viitor. 

Proprietatea va fi liberă la momentul preluării, pentru simplificarea procesului de remodelare, în concordanţă cu designul noilor chiriaşi, spun reprezentanţii BCR. În urmă cu două luni, ZF a scris că, de preluarea Bucharest Financial Plaza - actualul sediu BCR - ar fi interesaţi israelienii de la Hagag, care au mai cumpărat Palatul Ştirbei, fostul sediu al Petrom şi o clădire rezidenţială, toate trei pe Calea Victoriei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO