Bănci și Asigurări

Consiliul ASF a fost audiat în parlament cu uşile închise, fără presă, privind situaţia falimentului City Insurance şi a pieţei asigurărilor

Consiliul ASF a fost audiat în parlament cu uşile...

Autor: Mircea Nica

01.10.2021, 00:05 239

♦ Iulius Marian Firczak, deputat şi secretar în Comisia de buget, finanţe din Camera Deputaţilor: Vina pentru situaţia actuală din piaţa asigurărilor este şi la ASF, şi la parlament pentru că trebuia îmbunătăţit cadrul legislativ, atât din prespectiva legii asigurărilor, cât şi prin modificarea legii RCA, care din 2017 a permis să apară foarte multe fraude în piaţă.

După retragerea autorizaţiei de func­­ţio­nare a celui mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost chemată la audieri în comisiile reunite de buget - finanţe din parlament pri­vind situaţia falimentului City Insu­rance şi a pieţei asigurărilor, dar aces­tea s-au desfăşurat cu uşile închise, fără prezenţa jurnaliştilor.

Contactat de ZF, Iulius Marian Firczak, deputat şi secretar în cadrul Co­misiei de buget, fnanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, este de păre­re că această şedinţă nu trebuia să fie se­cretă, mai ales după ce problema a „bubuit“ în piaţă. „La audieri au venit mai mulţi reprezentanţi de la ASF. Părerea mea este că această şedinţă nu trebuia să fie secretă. Parlamentul are o problemă de autoritate. După ce pro­blema a bubuit în piaţă, de ce să mai fie o şedinţă pe acest subiect se­cre­tă. Am făcut o solicitare scrisă la Comi­sia de buget de la Camera De­pu­taţilor, cât şi la Senat, iar concluzia a fost că ASF a solicitat ca audierea să fie cu uşile închise“, susţine Iulius Firczak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO