Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei: După falimentul City Insurance, piaţa RCA are o structură ce permite mai multă concurenţă, foştii asiguraţi fiind redistribuiţi între restul asigurătorilor

Consiliul Concurenţei: După falimentul City Insurance,...

Autor: Mircea Nica

23.11.2022, 00:05 194

După falimentul City Insurance, structura pieţei RCA a permis redistribuirea foştilor asiguraţi ai companiei falimentare între restul jucătorilor din piaţă, ceea ce înseamnă că segmentul RCA permite mai multă concurenţă, susţine Consiliul Concurenţei.

„În industria asigurărilor, în urma falimentului City Insurance, piaţa RCA în special, are o structură care permite mai multă concurenţă, în principal prin faptul că foştii asiguraţi ai City Insurance au fost redistribuiţi între restul actorilor rămaşi pe piaţă“, potrivit raportulului privind evoluţia concurenţei în sectoarele cheie în 2022.

Consiliul Con­curenţei a ajuns la concluzia că una dintre principalele pagube pe care falimentul City Insurance a produs-o este de natură psihologică privind percepţia asiguraţilor spre un nivel de tarif al primelor RCA nesustenabil de scăzut.

„Una dintre principalele pagube pe care fa­li­mentul City insurance le-a produs este de natură psihologică şi anume legat de anco­rarea percepţiei asiguraţilor spre un nivel de tarif al primelor RCA nesustenabil de scăzut, după cum de altfel realitatea ne-a demons­trat“, se arată în raportul Consiliului Con­cu­renţei.

În ceea ce priveşte schimbările structurale observate de Consiliul Concurenţei pe piaţa asigurărilor RCA, pe lângă falimentul City Insurance, un alt jucător, Uniqa Asigurări s-a retras de pe segmentul RCA, ceea ce a redus numărul jucătorilor din acest segment, dar în acelaşi timp, Axeria Iard a intrat spre finalul anului 2021 pe piaţa din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO