Bănci și Asigurări

Consiliul European a adoptat în mod oficial cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. ”Interzicem importul de petrol rusesc în UE şi, prin aceasta, tăiem o sursă masivă de venituri pentru Rusia. Întrerupem accesul mai multor bănci ruseşti cheie la sistemul internaţional de plăţi SWIFT”

Consiliul European a adoptat în mod oficial cel de-al...

Autor: Petru Mazilu

03.06.2022, 12:59 188

Consiliul European a adoptat în mod oficial cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza agresiunii sale în Ucraina, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri. 

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, a declarat că pachetul de sancţiuni a sporit „limitările la capacitatea Kremlinului de a finanţa războiul prin impunerea de noi sancţiuni economice".

Sancţiunile au fost stabilite în timpul unui summit extraordinar al Consiliului European care s-a desfăşurat luni la Bruxelles.

„Interzicem importul de petrol rusesc în UE şi, prin aceasta, tăiem o sursă masivă de venituri pentru Rusia. Întrerupem accesul mai multor bănci ruseşti cheie la sistemul internaţional de plăţi SWIFT. De asemenea, îi sancţionăm pe cei responsabili pentru atrocităţile care au avut loc la Bucureşti şi Mariupol şi interzicem mai mulţi actori de dezinformare care contribuie activ la propaganda de război a preşedintelui Putin", a declarat Josep Borrell, potrivit CNN.

Consiliul a enumerat domeniile afectate de sancţiuni: embargo asupra petrolului, bănci ruseşti şi belaruse, radiodifuziune, export, servicii de consultanţă şi restricţii individuale.

Consiliul European este cel mai înalt organism politic al Uniunii Europene, care reuneşte şefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO