Bănci și Asigurări

Consiliul Patronatelor Bancare a făcut un cod de bune practici pentru angajaţii din bănci

Consiliul Patronatelor Bancare a făcut un cod de bune...

Autor: Ciprian Botea

20.04.2015, 14:35 592

Consiliul Patronatelor Bancare (CPBR), un organism care reuneşte şase bănci cu o cotă de piaţă cumulată de 50%, a elaborat un proiect de Cod de Bune Practici la care să adere băncile membre, al cărui scop este recâştigarea încrederii clienţilor în sistemul bancar.

Codul se află în dezbatere publică până la finalul lunii mai. “CPBR se adresează în special consumatorilor prin intermediul asociaţiilor şi organizaţiilor care-i reprezintă şi ale căror opinii şi sugestii sunt binevenite. În afară de acestea, încurajăm şi opiniile altor membri ai comunităţii bancare, angajaţi, sindicate, însă şi autorităţi şi institutţi publice”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Codul a fost propus de consiliul director al instituţiei şi urmează să fie aprobat de către adunarea generală a CPBR la după încheierea perioadei de dezbatere publică. Consiliul director este format din Steven van Groningen (Raiffeisen), Răsvan Radu (Unicredit) şi Tomas Spurny (BCR).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO