Bănci și Asigurări

Un consorţiu format din Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România şi UniCredit Bank România a acordat o finanţare sindicalizată de 65,2 milioane de euro pentru grupul portughez Greenvolt, pentru achiziţia unui parc solar în Giurgiu

Un consorţiu format din Raiffeisen Bank International,...

Autor: Roxana Rosu

02.06.2022, 15:15 332

Un consorţiu format din Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România şi UniCredit Bank România a acordat o finanţare sindicalizată de 65,2 milioane de euro companiei portugheze Greenvolt-Energias Renováveis, fondurile fiind folosite pentru achiziţia parcului fotovoltaic Greensource în judeţul Giurgiu.

Achiziţia a fost realizată prin intermediul firmei V-Ridium Solar 45 , deţinută de braţul de investiţii în energie regenerabilă a V-Ridium-Greenvolt.

Portughezii de la Greenvolt au ajuns la mijlocul lunii mai la un acord cu gigantul Samsung pentru preluarea parcului solar de 45 MW din Giurgiu, valoarea acestuia fiind estimată la 83 de milioane de euro.

Pentru această finanţare de tip "club loan", acordată pe o perioadă de 6,5 ani, UniCredit Bank a participat cu o cotă de 50% şi a acţionat în calitate de Aranjor şi Hedging Provider. Raiffeisen Bank International, care a participat cu o cotă de 25%, a acţionat în calitate de Aranjor şi Hedging Provider, în timp ce Raiffeisen Bank SA, care a participat cu cotă de 25%, a jucat rolurile de Aranjor, Agent şi Security agent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO