Bănci și Asigurări

Constantin Toma neagă că s-ar retrage de la conducerea Omniasig. “Nu este o informaţie corectă”

Constantin Toma neagă că s-ar retrage de la conducerea Omniasig. “Nu este o informaţie corectă”

Autor: Ciprian Botea

24.06.2011, 18:27 1485

Constantin Toma, preşedintele Omniasig, a negat că s-ar retragede la conducerea companiei de asigurări pe care o conduce de 15ani, în condiţiile în care mai multe surse din piaţă spun că acestaşi-ar fi prezentat deja demisia austriecilor de la ViennaInsurance, acţionarul majoritar al Omniasig.

"Nu e o informaţie corectă", a răspuns Toma la intrebarea ZFdacă s-a retras de la conducerea Omniasig. El nu a dorit însă săcomenteze dacă a existat sau există o intenţie în acest sens.

Sursele citate spuneau că Toma ar fi transmis ieri la Viena,prin fax, scrioarea de demisie.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Vienna Insurance nu au dorit săcomenteze pe marginea eventualei demisii a lui Constantin Toma, darau precizat că grupul se află în acest moment într-un proces deschimbare a structurii afacerilor pe care le deţine în România.

"Vienna Insurance Group se află într-un proces de schimbare astructurii afacerilor din România. Nu comentăm alte zvonuri", aspus Alexander Jedlicka, responsabil PR la Vienna InsuranceGroup.

Austriecii deţin pe plan local alături de Omniasig şi companiileAsirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă.

Toate cele trei companii din Vienna Insurance Group de pe piaţaasigurărilor generale au avut anul trecut afaceri în scădere.Omniasig (numărul trei pe piaţă, după Astra şi Allianz-Ţiriac), dela 264 milioane de lei la 217 milioane de lei prime brutesubscrise, BCR Asigurări (numărul cinci) de la 141 milioane de leila 124 milioane de lei iar Asirom (numărul şase) de la 134 milioanede lei la 106 milioane de lei.

Informaţii potrivit cărora Toma s-ar retrage de la conducereaOmniasig au apărut şi în toamna anului trecut, reprezentanţiiVienna Insurance declarând atunci că se află în negocieri cu acestapentru încheierea mandatului. Într-un final mandatul de preşedinteal lui Toma a fost prelungit.

Constantin Toma este unul din cei mai buni profesionişti de pepiaţa asigurărilor din Romania. El a dus Omniasig in primele treicompanii de asigurări pornind intai ca un proiect al fostei băncide stat Bancorex, firma fiind achiziţionată ulterior de cătrefondul de investiţii israelian TBIH şi apoi de către austriecii dela Vienna Insurance Group.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470