Bănci și Asigurări

Constatarea amiabilă electronică ar putea fi posibilă începând cu data de 15 octombrie. Ce va însemna aceasta pentru şoferi? Formularul de constatare amiabilă va putea fi completat direct de pe telefon. Asigurătorii care practică RCA vor putea instrumenta dosarele de daună mult mai repede

Constatarea amiabilă electronică ar putea fi posibilă...

Autor: Mircea Nica

08.09.2022, 09:00 335

Constatarea amiabilă electronică, anunţată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe 27 mai 2022, ar putea fi posibilă începând cu data de 15 octombrie 2022, potrivit unor surse din piaţa financiară.

Constatarea amiabilă electronică, într-o lume tot mai digitalizată, este o necesitate. Odată cu această po­si­bi­litate, şoferii vor putea completa mult mai rapid formularul de constatare amiabilă direct de pe telefon, iar în acelaşi timp, asigurătorii care practică RCA vor avea acces pentru a prelua şi instrumenta mult mai rapid dosarele de daună.

„În cazul completării formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate şi semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul“, conform noilor reglementări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO