Continuă consolidarea sectorului bancar. Andy Baldwin, EY EMEIA: Probabil vom observa o revenire la fuziunile transfrontaliere, între băncile mai mari. Europa este suprabancarizată

12 dec 2017 Autor: Claudia Medrega

Andy Baldwin, Area Managing Partner , EY EMEIA: O mare parte dintre băncile din marile economii europene sunt nevoite să investească în două modele de afaceri în acelaşi timp. Ele trebuie să păstreze modelul tradiţional de afacere, cu agenţii fizice şi să deservească şi clienţi care nu vor pune niciodată piciorul într-o agenţie.

Consolidarea sectorului bancar a ajuns la niveluri rezonabile pe pieţele interne, implicând în general campioni naţionali care au cumpărat active bancare, fiind posibil să continue acest proces, iar în perioada următoare am putea să vedem şi o posibilă revenire la fuziunile transfrontaliere, dintre bănci de dimensiuni mai mari, apreciază Andy Baldwin, area managing partner al companiei de consultanţă şi audit EY pentru regiunea EMEIA.

El susţine că după criza financiară din 2008 nu au existat tranzacţii ban­care transfrontaliere de mari di­men­siuni manifestându-se o reti­cenţă a acţionarilor şi a autori­tăţilor de reglementare de a aproba astfel de tranzacţii, însă remarcă un accent mai mare pus pe raportul cheltuieli/ veni­turi şi anticipează pentru perioada ur­mă­toare o posibilă revenire la fuzi­unile trans­frontaliere, dintre bănci de di­men­­siuni mai mari, aşa cum am văzut în perioada de dinainte de criza finan­ciară.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.12.2017

 
Cuvinte cheie:
sectorul bancar
, Andy Baldwin
, EY EMEIA
, fuziune
, banci
, sistem bancar
, criza financiara
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide