Bănci și Asigurări

Cornelia Dumitrescu a fost promovată vicepreşedinte la Alpha Bank după ce a coordonat zece ani managementul riscului

Cornelia Dumitrescu

Cornelia Dumitrescu

Autor: Ciprian Botea

27.04.2015, 00:00 1344

Cornelia Dumitrescu, care a condus în ultimii zece ani direcţia de management al riscului din cadrul Alpha Bank, a preluat de luna trecută funcţia de vicepreşedinte executiv risc. Ea a primit autorizarea BNR pentru a-şi putea exercita atribuţiile, fiind în acest moment singura femeie din comitetul executiv al băncii, condus de opt ani din funcţia de preşedinte de Sergiu Oprescu. Ceilalţi vicepreşedinţi sunt grecul Periklis Voulgaris (corporate), Ion Stan (operaţiuni), Cristian Dragoş (retail) şi Gabriel Mateescu (financiar). Dumitrescu lucrează în sistemul bancar din 1992, prima poziţie deţinută fiind de ofiţer de credite în cadrul băncii de stat Bancorex. La Alpha Bank lucrează din 1994 (pe atunci Banca Bucureşti), cu o întrerupere între 1996 şi 1998, când a fost auditor la Arthur Andersen.

La Alhpa Bank a deţinut pe rând funcţiile de analist credite, auditor intern, director adjunct al direcţiei de audit intern, în ultimii zece ani fiind director al direcţiei de management al riscului. Ea a absolvit Facultatea de Finanţe şi Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, este doctor în economie şi are un MBA la City University (SUA). Este membru al Camerei Auditorilor Financiari din România.

Alpha Bank, deţinută de grupul elen cu acelaşi nume, este o bancă de top zece pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă de aproape 5%, potrivit datelor de la jumătatea anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO