Bănci și Asigurări

Coşmarul continuă. Finanţele pregătesc încă o lovitură băncilor: provizioane nedeductibile la constituire

Coşmarul continuă. Finanţele pregătesc încă o...

Autor: Cristian Hostiuc

16.01.2019, 00:08 1950

Bancherii ştiu că Ministerul Finanţelor are în sertar o nouă prevedere care îi va lovi: provizioanele bancare nu vor mai fi deductibile fiscal decât în momentul în care se înregistrează o pierdere fie pe credit, fie pe un activ financiar.

Ministerul Finanţelor are pregătită în sertar o nouă prevedere care va afecta sis­temul bancar: provi­zioa­nele bancare nu vor mai fi deduc­ti­bile fiscal decât în momentul în care se înre­gistrează o pierdere fie pe credit, fie pe un activ financiar, şi nu la constituire, ca până acum.

Bancherii ştiu că la Finanţe se discută despre acest lucru şi se aşteaptă ca această măsură să iasă pe piaţă în următoarele săptămâni.

În joc sunt provizioane bancare de 20 de miliarde de lei, care au fost constituite de bănci de-a lungul anilor fără ca pierderile să fie înregistrate. În acest moment, o bancă poate să înceapă să îşi constituie provizioane deductibile fiscal integral dacă consideră că un credit va avea probleme sau dacă un activ financiar are o valoare mai mică decât cea de achiziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO