Bănci și Asigurări

Crédit Agricole intră pe nişa tranzacţiilor de pe telefonul mobil

Crédit Agricole intră pe nişa tranzacţiilor de pe...

Autor: Anelis Baciu

08.10.2014, 00:00 400

Crédit Agricole, banca locală a grupului francez cu acelaşi nume, permite clienţilor abonaţi la serviciul de internet banking să aibă acces la conturile lor şi să efectueze tranzacţii bancare prin intermediului unei aplicaţii de pe telefonul mobil.

Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS şi nu necesită utilizarea unui token. Clienţii care apelează la acest serviciu îşi pot vizualiza conturile şi depozitele, pot face plăţi în lei şi valută, dar şi schimburi valutare.

În plus, clienţii pot avea acces la informaţii privind localizarea sucursalelor, ATM-urilor, precum şi la datele de contact ale băncii. Instituţia nu percepe comisioane pentru serviciul de mobile banking, iar taxele şi comisioanele aferente operaţiunilor derulate sunt acelaşi percepute pentru canalul de internet banking.

Tot mai multe bănci au intrat în ultima perioadă pe segmentul de internet banking sau mobile banking pentru a-şi reduce costurile de operare. Numărul utilizatorilor de internet banking este estimat la circa 5% din clienţii băncilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO