Bănci și Asigurări

Credit de consum cu garantie imobiliara

12.08.2004, 00:00 42

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat ieri un nou credit de consum, destinat clientilor ale caror nevoi de finantare sunt mai mari si care sunt gata sa garanteze cu un imobil.
Prin intermediul noului produs, clientii pot obtine un imprumut de pana la 20.000 de euro (sau echivalentul in lei sau dolari), care poate fi rambursat in maximum zece ani. La imprumuturile in valuta banca percepe o dobanda de 9,5% pe an, iar imprumuturile in lei vor avea o doband de 23%. Dobanda perceputa de banca este variabila. Imprumutul este garantat cu ipoteca asupra imobilului imprumutatului.
Produsul este destinat persoanelor fizice si liber - profesionistilor, care detin un imobil achizitionat prin surse proprii sau cu ajutorul unui credit de la BCR. Cu acest nou produs, banca incearca sa mentina fostii clienti, creand astfel o relatie de durata. In conditiile intensificarii concurentei pe piata de retail, bancile sunt din ce in ce mai atrase de fidelizarea clientelei, oferind clientilor mai vechi produse in conditii mai avantajoase.
Beneficiarul creditului poate utiliza cum doreste suma de bani care ii este pusa la dispozitie de catre banca, fara a fi nevoie de facturi sau alte acte justificative care sa dovedeasca modul in care au fost cheltuiti banii. Capacitatea clientului de rambursare se determina pe baza veniturilor lunare nete, certe. Rata totala lunara (credit plus dobanda) trebuie sa nu depaseasca 30% din venitul lunar net al solicitantului impreuna cu familia sa, dupa scaderea tuturor angajamentelor de plata ale solicitantului si familiei sale.
Dupa estimarile bancii, clientii pot obtine la o rata de 125 de eruo pe luna un imprumut de 9.600 de euro, in timp ce pentru a obtine finantarea maxima clientii terbuie sa-sI permita o rata lunara de 250 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO