Bănci și Asigurări

Credit Suisse va face o majorare de capital de 6 miliarde de franci elveţieni

Credit Suisse va face o majorare de capital de 6 miliarde...

Autor: Anca Dumitrescu

21.10.2015, 12:04 174

Banca va lansa o ofertă publică iniţială a diviziei bancare elveţiene până la sfârşitul anului 2017, pentru a profita de consolidarea din ţară, relatează Bloomberg.

Credit Suisse intenţionează totodată să facă economii brute de 3,5 miliarde de franci până la sfârşitul lui 2018, a anunţat miercuri instituţia financiară cu sediul la Zurich.

Directorul general al Credit Suisse, Tidjane Thiam, adus la conducerea băncii pentru recâştigarea încrederii investitorilor, vrea să crească profitabilitatea afectată de reglementările mai stricte referitoare la capital şi de nivelul dobânzilor aflate la minime record prin dezvoltarea operaţiunilor în Asia.

Acţiunile au scăzut cu până la 4,5% la bursa din Zurich, în urma informaţiilor.

Banca a anunţat că va vinde acţiuni în valoare de 1,35 de miliarde de franci unor acţionari selectaţi şi va oferi titluri de 4,7 miliarde de franci acţionarilor existenţi, într-o emisiune de drepturi.

Instituţia financiară elveţiană se va restructura pentru a crea trei divizii regionale.

Profitul net al Credit Suisse a scăzut a în trimestrul al treilea la 779 de milioane de franci, de la 1,03 miliarde de franci în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la 858 milioane de franci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO