Bănci și Asigurări

CreditAmanet îşi schimbă forma juridică pentru a pregăti expansiunea şi atragerea de capital

Cosmin Popovici, CEO al CreditAmanet: În planul de dezvoltare al companiei există şi opţiuni de pachete minoritare de acţiuni pentru angajaţi.

Cosmin Popovici, CEO al CreditAmanet: În planul de dezvoltare al companiei există şi opţiuni de pachete minoritare de acţiuni pentru angajaţi.

Autor: Cristina Bellu

16.11.2022, 10:40 406

Compania românească de tip holding CreditAmanet, liderul pieţei de profil din Bucureşti şi al doilea jucător la nivel naţional, îşi schimbă forma juridică şi devine societate pe acţiuni.

În proces vor fi implicate toate liniile de business ale grupului – amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile – desfăşurate în cadrul companiilor DIGITAL SALE SRL şi EUROCREDIT EXCHANGE SRL, arată informaţiile transmise de oficialii companiei.

Potrivit acestora, obiectivul principal al schimbării formei juridice este guvernanţa eficientă şi obiectivă, ceea ce facilitează atragerea de finanţări pentru îndeplinirea ţintelor incluse în planul de business, care pe termen scurt vizează accelerarea procesului de digitalizare a businessului, dublarea cifrei de afaceri în următorii doi ani şi extinderea pe piaţa internaţională.

„Compania a ajuns în acest moment la un grad de maturitate la care schimbarea formei juridice în societate pe acţiuni este pasul firesc. (…) Vizăm o dezvoltare sustenabilă, prin guvernanţă corporativă şi suntem convinşi că deja CreditAmanet este o societate foarte atractivă pentru investitori”, Cosmin Popovici, CEO-ul CreditAmanet.

Claudiu Diaconu, fondatorul CreditAmanet, este preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, în care se regăsesc, în calitate de membri, actualul CEO, Cosmin Popovici şi Valentin Petcu, în prezent COO-ul companiei. În consiliul de administraţie au fost cooptaţi şi Mihai Chişu, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul pieţelor de capital locale şi internaţionale şi Vlad Porumb, doctor în economie şi profesor la Şcoala de Business a Universităţii Manchester, specializat în pieţele de creditare, audit şi sustenabilitate.

La această dată, pachetul de acţiuni al companiei numără 150 milioane de unităţi, din care 87,2 % este deţinut de familia Diaconu, prin DIAMOND CAPITAL HOLDING. Vicepreşedintele companiei şi directorul de operaţiuni, Valentin Petcu, are 8,5% unităţi, iar Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, deţine 4,3% .

„În planul de dezvoltare al companiei există şi opţiuni de pachete minoritare de acţiuni pentru angajaţi”, spune Cosmin Popovici.

CreditAmanet care a înregistrat maxime istorice ale cifrei de afaceri în ultimii doi ani a raportat o creştere de 37% a cifrei de afaceri şi de 33% a profitului în primul semestru din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut.  

Piaţa de amanet din România, o industrie în care activează 1.700 de companii cu case de amanet deschise la nivel naţional,  a ajuns la 1,2 mld. lei în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO