Bănci și Asigurări

Creditarea nu va accelera nici în a doua parte a anului, iar vânzările de împrumuturi noi vor fi concentrate pe lei, cred analiştii

Creditarea nu va accelera nici în a doua parte a anului,...

Autor: Claudia Medrega

06.06.2013, 22:34 702

Creditarea nu va accelera semnificativ în a doua parte a anului în ciuda revigorării economiei, dar relaxarea politicii monetare de către BNR şi implicit scăderea dobânzilor la creditele în lei ar conduce la vânzări mai mari de împrumuturi în lei.

Dobânzile la creditele în lei vor scădea treptat în a doua parte a anului în contextul începerii unui nou ciclu de reducere a dobânzii de politică monetară, iar activitatea de creditare s-ar putea redresa uşor, odată cu scăderea aversiunii faţă de risc şi revigorarea economiei, după ce în prima jumătate a anului evoluţia creditării a fost sub aşteptări, afirmă analiştii.

 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO