Bănci și Asigurări

Creditarea privată a crescut în august cu un ritm anual modest, de 3,7%, dar soldul a ajuns la un vârf de 274,5 mld. lei. Lunile de vară au adus o revigorare a creditării, după evoluţia modestă din primăvară influenţată de blocajul determinat de pandemia de COVID-19

Creditarea privată a crescut în august cu un ritm anual...

Autor: Claudia Medrega

24.09.2020, 19:20 93

♦ Pe ansamblul primelor opt luni, soldul creditului privat a înregistrat o creştere medie de 5,4% faţă de ianuarie - august 2019, creditul în lei urcând cu 7,6%.

Ritmul de creştere al creditării private a rămas în continuare modest, în contextul crizei coronavirusului (COVID-19), însă luna august a adus o revigorare, creditul privat total pentru populaţie şi companii înregistrând un avans de 0,9% faţă de iulie 2020 şi de 3,7% comparativ cu august 2019.

În ceea ce priveşte evoluţia lunară a creditului privat, se observă o îmbunătăţire faţă de lunile anterioare, creditarea înregistrând în august o creştere de 0,9% faţă de iulie 2020, aceasta fiind a treia lună consecutivă de creştere a creditării, după scăderile lunare din aprilie şi mai.

Soldul creditului privat a urcat în august la un maxim istoric de circa 274,5 mld. lei, depăşind şi nivelurile anerioare declanşării pandemiei de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO