ZF 24

Creditele de consum si ipotecare in monede exotice au sarit de 2 mld. euro

29.05.2008, 20:15 25

Apetitul populatiei pentru creditele in monede exotice ramane ridicat in ciuda avertisementelor lansate in repetate randuri de BNR. Soldul creditelor de consum si ipotecare in alte valute decat leul sau euro a facut un salt cu peste 10% in martie, trecand de echivalentul a doua miliarde de euro, potrivit datelor prezentate de banca centrala.

Francul elvetian este principala moneda utilizata de banci la creditare dupa euro si leu, in conditiile in care cererea pentru imprumuturi in dolari sau alte valute este foarte mica, cel putin in cazul populatiei.
Cea mai mare parte a creditelor in monede exotice sunt din categoria celor de consum, cu un sold de echivalentul a 5,5 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro) la sfarsitul lui martie. In schimb, pe partea de finantari imobiliare-ipotecare soldul este de numai 2,45 miliarde de lei (656 de milioane de euro).

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce masuri a luat BNR in luna aprilie pentru descurajarea creditarii in valuta a populatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO