Bănci și Asigurări

Creditele IFN-urilor au scăzut în trei luni cu 200 milioane de lei

Creditele IFN-urilor au scăzut în trei luni cu 200...

Autor: Liviu Popescu

03.07.2015, 00:05 217
Creditele acordate de instituţiile financiare nebancare (IFN-uri) înscrise în registrul general al BNR cumulau 21 miliarde de lei (4,7 mld. euro) la finalul lunii martie, în scădere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Doar în primele trei luni din acest an finanţările acordate de IFN-uri au scăzut cu echivalentul a circa 200 de milioane de lei, potrivit datelor BNR.
 
Bilanţurile IFN-urilor s-au diminuat atât pe segmentul firmelor, cât şi pe cel al clienţilor persoane fizice.
 
Creditele acordate populaţiei cumulau 5 mld. lei la finele lunii martie, cu 14% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Soldul creditelor acordate firmelor a avut o scădere chiar mai dramatică, de la 16 mld. lei în martie anul trecut la 13 mld. lei la finalul primului trimestru din 2015. De altfel, companiile de credite de con­sum (care acti­vează în sectorul de re­tail) spun că cererea a început să-şi revină pe acest segment. „Cererea de credite este solidă în acest moment şi putem spune că este la un nivel similar cu cea din bănci“, spun oficialii Provident, specializată în acordarea de împrumuturi de mică valoare la domiciliu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO