Bănci și Asigurări

Creditele în franci elveţieni de la ​Piraeus Bank, tratate individual cu fiecare client în parte de către bancă

Creditele în franci elveţieni de la ​Piraeus Bank,...

Autor: Liviu Popescu

22.01.2015, 13:24 886

Piraeus Bank, una dintre băncile care au acordat credite în franci elveţieni, va pune la dispoziţia clienţilor care deţin credite în moneda elveţiană soluţii individuale care împreună cu ajustarea valorii indicelui Libor şi cu avantajele fiscale asigurate de reglementările în vigoare să conducă la menţinerea ratelor lunare aferente creditelor în franci elveţieni la un nivel apropiat celui din decembrie anul trecut.

Moneda elveţiană s-a apreciat puternic începând de joia trecută, când Banca centrală a Elveţiei a decis să renunţe la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro, mişcare care a încheiat o politică de trei ani în care a încercat să evite aprecierea excesivă a francului. Comparativ cu nivelul anunţat miercurea trecută de BNR, francul se află în creştere cu 20,7% faţă de leu.

Cursul anunţat de BNR pentru francul elveţian a crescut de la 3,7415 lei/franc la 4,5152 lei/franc, un nou maxim istoric.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO