Bănci și Asigurări

Creditele rapide, o piaţă care afişează marje de profit de până la 40%

Creditele rapide, o piaţă care afişează marje de...

Autor: Ciprian Botea

04.08.2015, 00:07 776

Şapte companii specializate pe nişa credite de nevoi personale rapide au raportat anul trecut venituri totale de 1,2 miliarde de lei şi un profit brut agregat de 106 milioane de lei, cu un număr de circa o mie de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Cele şapte companii care activează în acest sectcor apar la o căutare simplă pe internet în primele pagini cu rezultate, inclusiv în categoria de anunţuri plătite afişate de motorul de căutare Google, fiind practic printre cei mai activi jucători din această piaţă.

Circa 95% din veniturile şi profitul celor şapte au fost contabilizate însă de Provident, subsidiara unui grup financiar britanic, care operează de aproape zece ani pe piaţa locală şi care s-a specializat pe acordarea de împrumuturi direct la domiciliu.

Marjele de profit ale companiilor de credite rapide ajung până la 40%, o cifră deloc surprinzătoare având în vedere dobânzile uriaşe. Pentru 1.000 de lei împrumutaţi pe un an, clientul ajunge să ramburseze în total chiar şi peste 1.500 de lei.

„Aveţi nevoie doar de buletin sau cartea de identitate. Pentru primul împrumut suma maximă acordată de sistem este de 250 de lei, pentru o perioadă de 15 zile, iar comisionul este de 59 de lei“, spune Alina, consultant online în cadrul Ferratum.

Cinci din cele şapte companii de credite rapide analizate de ZF au fost înfiinţate în perioada de criză, cel mai probabil pentru a acoperi nevoia de finanţare generată de retragerea băncilor din piaţa de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO