Bănci și Asigurări

Creditul de consum în lei a crescut cu 600 mil. lei faţă de minimul de la începutul anului

Creditul de consum în lei a crescut cu 600 mil. lei...

Autor: Andra Oprescu

29.10.2014, 00:08 236

Creditele de consum acordate în monedă locală însumau 23,6 miliarde de lei la sfârşitul lunii septembrie, fiind în creştere cu aproape 2% sau echivalentul a 300 de milioane de lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu luna anterioară, stocul acestor finanţări a crescut cu circa 20 mil. lei, potrivit datelor BNR.

Analistul economic Dragoş Cabat spune că este posibilă o creştere mai substanţială a creditării înainte de sărbătorile de iarnă, când oamenii obişnuiesc să cumpere mai mult, şi că datele din acea perioadă vor fi un semnal pentru trendul pe care se va situa creditul de consum anul viitor.

„Creşterea veniturilor şi, în general, îmbună­tăţirea situaţiei financiare a populaţiei ar avea loc în condiţii de creştere economică, dar noi avem recesiune tehnică. Aparent, acest trimestru va fi tot de scădere, deci avem în total trei trimestre de scăderi consecutive. Este foarte important de observat ce se va întâmpla în perioada anterioară Crăciunului, adică datele pentru luna noiembrie. Nivelul creditării în această perioadă faţă de anii trecuţi reprezintă un semnal pentru evoluţia viitoare“, a declarat Cabat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO