Bănci și Asigurări

Creditul retail în lei va rămâne în 2016 „vedeta“ pieţei. Va încerca BNR să tempereze viteza?

Creditul retail în lei va rămâne în 2016 „vedeta“...

Autor: Liviu Popescu

07.01.2016, 00:06 259
Activitatea de creditare pe segmentul persoanelor fizice va continua să crească în anul 2016 după accelerarea de anul trecut, evoluţia urmând să fie influenţată de dobânzile mici şi de încrederea consumatorilor în economie, consideră analiştii chestionaţi de ZF.
 
Anul trecut, creditul pentru popu­laţie a prins viteză avan­sând cu ritmuri de 30% pe an, ne­maiîntâlnite de la începutul cri­zei. Banca cen­tra­lă a aten­ţio­nat deja că o creştere prea ra­pi­dă a cre­di­tului pentru populaţie poate crea pro­bleme importante dacă nu este urmărită cu atenţie.
 
Rămâne de văzut dacă BNR va încerca să tempereze în acest an explozia cre­ditului pentru persoanele fizice. Totoda­tă, evoluţia creditării va fi influenţată şi de legea privind „darea în plată“ a imobilelor, care a fost întoarsă în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis, dezbaterile urmând să înceapă probabil în această lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO