Bănci și Asigurări

Creşterea tarifelor a dus piaţa poliţelor RCA spre 2 miliarde de lei la nouă luni

Creşterea tarifelor a dus piaţa poliţelor RCA spre 2 miliarde de lei la nouă luni

Asigurătorii au gestionat 202.000 de dosare de daună RCA în primele nouă luni.

Autor: Ciprian Botea

28.11.2014, 00:08 357

Companiile locale de asigurări au vândut în perioada ianuarie-septembrie poliţe de răspundere civilă auto (RCA) în valoare de 1,9 miliarde de lei (440 mil. euro), cu 11% mai mult comparativ cu anul trecut. Asigurătorii au încheiat aproape 5,4 milioane de contracte în această perioadă, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Este singurul sector care creşte, dar nu mi se pare ceva spectaculos. Creşterea vine din majorarea tarifelor. Asigurările auto facultative scad şi la fel şi cele de locuinţe. Sunt tot mai puţini proprietari care îşi asigură casele“, comentează Viorel Vasile, managing partner al Safety Broker.

Prima medie anualizată la nivelul pieţei a fost de 515 lei în primele nouă luni, în creştere cu 3% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2013. Unele companii au crescut tarifele pentru a-şi putea acoperi cheltuielile cu daunele, unde există o presiune vizibilă pe segmentul daunelor pentru vătămări corporale şi deces din accident auto.

Din unele date prezentate anterior de ZF reiese că apropierea tarifelor s-a produs pe seama creşterii preţurilor de către asigurătorii care aveau în portofoliu cele mai ieftine poliţe RCA, concomitent cu scăderea tarifelor unor companii cu tarife mari la RCA.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO