Bănci și Asigurări

Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România: Un plan de continuitate a afacerii făcut cu specialişti sporeşte cu 50% şansa companiilor din România de a-şi reveni din criză. Cele mai pregătite companii din România, din perspectiva existenţei unor planuri de continuitate a afacerilor, sunt cele din retail şi IT

Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România

Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România

Autor: Roxana Rosu

30.10.2020, 16:20 183

„Existenţa unui plan de continuitate a afacerii, realizat cu sprijinul specialiştilor, spo­reşte cu 50% şansa companiilor din Ro­mânia de a-şi reveni dintr-o situaţie de criză“, a declarat Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România. „În noua realitate COVID-19, compa­ni­ile moştenesc riscurile clasice pre-COVID-19 şi sunt nevoite să facă faţă unui con­text vo­latil care vine cu noi pericole. Exis­ten­ţa pla­nurilor de continuitate a activităţii rea­lizate de specialişti, alături de măsuri po­tri­vite de management al riscului şi adecvarea pro­gra­mului de asigurare la nivelul orga­nizaţiilor de­vin esenţiale, mai mult ca ori­când, pentru su­pravieţuirea companiilor. Existenţa unui plan de continuitate a afacerii, rea­lizat cu sprijinul specialiştilor, sporeşte cu 50% şansa companiilor din România de a-şi re­veni dintr-o situaţie de criză“, susţine Fugaciu.

Un studiu realizat de Marsh - Marsh Risk Monitor - COVID19 -  arată că 8 din 10 companii au planuri de continuitate a ac­tivităţii pentru perioadele de criză, iar 7 din 10 şi le revizuiesc periodic.

Cele mai pregătite companii din Româ­nia, din această perspectivă, sunt cele din retail şi IT. „Faptul că doar două din 10 com­pa­nii nu au un plan de continuitate a afacerii dar iau în calcul implementarea unuia la ni­velul organizaţiei, arată preocuparea com­pa­niilor în direcţia managementului ris­curilor şi pregătirii pentru criză“, afirmă Alexandru Dimescu, head of consulting services, Marsh Advisory, România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO