Bănci și Asigurări

Cristian Ionescu, Asirom: Resimţim din ce în ce mai pregnant creşterea cererii de RCA, ca urmare a manifestării din ce în ce mai accentuat a redistribuirii portfoliului deţinut anterior de City Insurance. Asirom estimează un volum al subscrierilor totale de circa 760 mil. lei la finalul anului 2021, cu 20% mai mult faţă de anul trecut

Cristian Ionescu, preşedinte al directoratului Asirom: La nivelul anului 2021, asigurarea RCA generează circa un sfert din veniturile Asirom, în timp ce restul de trei sferturi sunt reprezentate de asigurări facultative.

Cristian Ionescu, preşedinte al directoratului Asirom: La nivelul anului 2021, asigurarea RCA generează circa un sfert din veniturile Asirom, în timp ce restul de trei sferturi sunt reprezentate de asigurări facultative.

Autor: Mircea Nica

22.12.2021, 08:45 1375

♦ Per total, subscrierile la 9 luni indică o majorare cu 15% la Asirom, ajungând la o valoare totală (asigurări generale, de viaţă şi de sănătate cumulat) de aproape 550 mil. lei, faţă de 478 mil. lei în perioada ianuarie-septembrie 2020, susţine Cristian Ionescu, şeful Asirom.

Gradul de predictibilitate actual ră­mâne la niveluri destul de scăzute, în condiţiile continuării manifestării efec­­telor pandemiei, dar şi al celor de­­ter­minate de falimentul fostului li­der al pieţei asigurărilor, City In­su­rance, susţine Cristian Ionescu, pre­şe­dinte al directoratului Asirom.

„Resimţim din ce în ce mai preg­nant creşterea cererii de asi­gu­rări obli­­gatorii RCA, ca urmare a ma­ni­­fes­tării din ce în ce mai accentuat al re­dis­tri­buirii portfoliului de­ţinut an­te­rior de City Insurance“, a explicat Cristian Ionescu pen­tru ZF.

Asirom, al doi­­­lea cel mai mare asi­gu­rător lo­cal din porto­fo­liul gru­pu­lui aus­tri­ac Vienna Insu­rance Group (VIG) es­ti­­mează un vo­lum al primelor bru­te subscrise la fi­nalul anului 2021 de circa 760 mil. lei, cu 20% mai mult faţă de anul 2020, potrivit şefului Asirom. „În acest con­text, ne aşteptăm la o creş­te­re a ve­niturilor noastre din vân­zări RCA, care însă este, în acest mo­ment, greu de cuantificat cu exactitate. Pro­iec­­ţi­ile noatre curente, actualizate in­di­că fap­tul că am putea încheia anul cu ve­­ni­turi din prime brute subscrise în creş­­tere cu 20 de procente faţă de 2020“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO