Bănci și Asigurări

Cristian Ionescu, preşedinte Directorat Asirom: Piaţa locală de asigurări va deveni mai dependentă ca niciodată de RCA. Conform proiecţiilor noastre, ar putea trece pentru prima dată în istoria asigurărilor moderne din România de pragul de 50% pondere

Cristian Ionescu, preşedinte, Directorat Asirom
Contextul macroeconomic nu pare a fi, din păcate, unul favorabil pentru poliţele life ce presupun angajamente pe termen lung din partea contractanţilor, inflaţia din ce în ce mai ridicată, dobânzile care se majorează semnificativ şi încetinirea creşterii economice fiind câteva dintre fenomenele care vor limita cererea de produse de asigurări de viaţă.

Cristian Ionescu, preşedinte, Directorat Asirom Contextul macroeconomic nu pare a fi, din păcate, unul favorabil pentru poliţele life ce presupun angajamente pe termen lung din partea contractanţilor, inflaţia din ce în ce mai ridicată, dobânzile care se majorează semnificativ şi încetinirea creşterii economice fiind câteva dintre fenomenele care vor limita cererea de produse de asigurări de viaţă.

Autor: Mircea Nica

07.06.2022, 08:40 282

„Rămâne de văzut care va fi efectul acestei noi realităţi asupra profitabilităţii industriei de asigurări, în condiţiile în care, conform datelor oficiale, la nivelul anului 2021, toate companiile cu activitate pe segmentele Casco şi RCA au raportat pierderi pe fiecare dintre aceste segmente“.

Piaţa locală de asigurări va deveni mai dependentă ca niciodată de asigurarea obligatorie RCA, care, conform proiecţiilor Asirom, va trece pentru prima dată în istoria asigurărilor moderne din România de pragul de 50% pondere în total venituri din activitatea de asigurări generale şi de viaţă, a spus Cristian Ionescu, preşedinte Directorat Asirom, într-un chestionar pentru ZF al Anuarului de Business al României - Cei mai mari jucători din economie, care urmează să apară spre finalul lunii iunie 2022.

„Cred că deja putem numi 2022 ca fiind anul dominaţiei asigurărilor auto. Piaţa locală de asigurări va deveni mai dependentă ca niciodată de asigurarea obligatorie RCA, care, conform proiecţiilor noastre, va trece pentru prima dată în istoria asigurărilor moderne din România de pragul de 50 de procente pondere în total venituri din activitatea de asigurări generale şi de viaţă. Asigurările auto, respectiv Casco şi RCA, vor trece pentru prima dată de pragul de două treimi pondere în total prime brute subscrise la nivelul întregii pieţe, de asigurări generale şi de viaţă cumulat“, a explicat Cristian Ionescu.

Ponderea pieţei RCA în anul 2021 în totalul pieţei asigurărilor generale şi de viaţă era de peste 41%, în timp ce segmentul Casco avea o pondere de 23,5% raportat la nivelul întregii pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO