Bănci și Asigurări

Cristian Ionescu, preşedintele Directoratului Asirom: Subscrierile pieţei asigurărilor la final de 2021 vor trece de 12 mld. lei, dar depinde foarte mult de modificările legislative privind decontarea directă obligatorie la RCA

Cristian Ionescu, preşedintele Directoratului Asirom: Daunele cresc, este normal să crească şi primele. RCA-ul este în continuare o linie care pierde bani.

Cristian Ionescu, preşedintele Directoratului Asirom: Daunele cresc, este normal să crească şi primele. RCA-ul este în continuare o linie care pierde bani.

Autor: Mircea Nica

19.06.2021, 11:19 324

♦ În luna martie a anului 2021, Asirom a înregistrat o creştere a subscrierilor cu 6%, până la 188 mil. lei, faţă de perioada similară a anului 2020 ♦ RCA-ul este în continuare o linie de business care pierde bani ♦ Fără segmentul RCA, Asirom a înregistrat o creştere a subscrierilor de 11% pe liniile facultative ♦ Ponderea RCA-ului în portofoliului companiei era de 23% la finalul lunii martie 2021.

Piaţa asigurărilor va ajunge la un volum al primelor brute subscrise de peste 12 mld. lei la finalul anu­lui 2021, dar va depinde foarte mult de modificările legislative privind decontarea directă obligatorie la poliţele RCA, a spus Cristian Ionescu, preşedinte al Directoratului Asirom, companie parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), pentru ZF.

„Segmentul asigurărilor de viaţă nu va mai fi pe scădere la finalul anului 2021, dar nu va fi o creştere sepctaculoasă. Mă aştept la o creştere a subscri­erilor de până în 5%. La nivel de piaţă, cred că va creşte vo­lu­mul subscrierilor peste 12 mld. lei, dar depinde foarte mult de mo­dificările legislative“, a spus Cristian Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO