Bănci și Asigurări

Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF: Anul 2022 a venit cu schimbări importante în structura vânzăriloe de asigurări. S-a dat dovadă de maturitate când, în ciuda situaţiei speciale de după retragerea licenţei City Insurance, companiile de asigurări au ales să rămână în piaţă

Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF: Anul 2022 a venit cu...

Autor: Mircea Nica

23.05.2022, 12:03 108

Anul 2022 a venit cu schimbări importante în structura vânzărilor de asigurări, iar companiile de asigurări au dat dovadă de maturitate penru că au rămas active în piaţa RCA, chiar şi după falimentul celei mai mari companii de asigurări, City Insurance, a spus Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF pe sectorul asigurărilor, în cadrul unei conferinţe de profil.

“Anul 2022 a venit cu schimbări importante în structua vânzărilor de asigurări, Majoritatea asigurătorilor au ajuns la concluzia că piaţa RCA în România este o piaţă în care pot fi jucători. S-a dat dovadă de maturitate când în ciuda situaţiei speciale de după retragerea licenţei City Insurance companiile de asigurări au ales să rămână în piaţă”, a spus Cristian Roşu.

El a mai adăugat că după primele trei luni din acest an, volumul primelor brute subscrise pe RCA au ajuns la 2,5 mld. lei, în creştere cu 122% faţă de primele trei luni ale anului trecut.

“După primele trei luni din acest an, volumul primelor bnrute subscrise pe segementul RCA au ajuns la 2,5 mld. lei, cu 122% peste trimestrul 1 din 2021. Pe segmentul RCA avem trei societăţi cu cote de piaţă formate din 2 cifre şi încă 4 care înregistrează cote între 6 şi 10% din subscrieri. Este un tablou cum nu am mai văzut de ceva vreme care arată că există o concurenţă loială”, a mai explicat Cristian Roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO