Bănci și Asigurări

Cristian Roşu, Vicepreşedinte ASF: Pot să spun că la finalul trimestrului 1, trei companii din cele şapte au rata medie combinată sub 100%, ceea ce ne arată că RCA poate deveni o linie profitabilă.

ZF Bankers Summit 2022

Cristian Roşu, Vicepreşedinte ASF: Pot să spun că la...

Autor: Mircea Nica

13.07.2022, 09:41 112

Piaţa RCA-ului s-a aşezat nesperat de bine, iar  primul trimestru a adus o rată medie combinateă de sub 100% pentru trei companii din cele şapte care activează pe piaţa RCA, a spus Cristian Roşu, Vicepreşedintele ASF, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2022.

“Pot să spun că la finalul trimestrului 1, trei companii din cele şapte au rata medie combinată sub 100%, ceea ce ne arată că RCA poate deveni o linie profitabilă. Preţul mediu de vânzare pe date anualizate este aproximativ 1.016 lei, faţă de puţin peste 600 lei la T1/2021. Vorbim de un viitor în care deja trecutul şi-a pus amprenta. Toată evoluţia aceata s-a materializat în 8 luni de zile”, a explicat Cristian Roşu.

Ce a mai spus Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF:

City Insurance a avut o cotă de piaţă de aproximativ 45% pe RCA, iar portofoliul 85% din RCA, evident focusul era pe acest instrument. Pot să spun că toată lumea a înţeles şi s-a pliat pe noile condiţii. În aproximativ şase luni, toate turbulenţele care puteau să apară au fost absrobite de piaţă. O piaţă concurenţială, care poate să stabilizeze preţuri, care poate să serviseze corect nu este formată doar din câţiva jucători.

Piaţa RCA-ului s-a aşezat din punctul meu de vedere nesperat de bine. Primul palier este concentrarea. De la o concentrare de 75% pe doi jucători, care puteau să o distorsioneze şi au distorsionat-o, acum avem 3 jucători care fac tot 75%.

Toţi jucătorii au crescut extraordinar de mult şi foarte bine. Avem doi jucători care pe datele financiare de la finalul trimestrului 1 sunt undeva la 18-19%, dar pot spune că la finalul semestrului 1 cel puţin unul din ei a trecut de 20%. Toată concentrarea este cu totul alta în momentul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO