Bănci și Asigurări

Cristian Sporiş se întoarce la Raiffeisen Bank pe poziţia de vicepreşedinte responsabil corporate

Cristian Sporiş se întoarce la Raiffeisen Bank pe poziţia de vicepreşedinte responsabil corporate

Autor: Mediafax

30.07.2012, 16:14 1700

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Cristian Sporiş se va întoarce în august la Raiffeisen Bank, unde va prelua poziţia de vicepreşedinte responsabil cu divizia corporate a băncii, deţinută până la jumătatea anului de Marinel Burduja.

Sporiş a fost numit secretar de stat responsabil cu Trezoreria în luna februarie, imediat după instalarea Guvernului Ungureanu, înlocuindu-l pe Bogdan Drăgoi, care preluase funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

După instalarea guvernului Ponta, Sporiş a fost unul dintre puţinii secretari de stat care au rămas pe poziţie, fiind considerat apolitic şi beneficiind şi de sprijinul Băncii Naţionale a României, care a insistat că la conducerea Trezoreriei trebuie să se găsească un specialist cu experienţă în piaţa bancară.

Propunerea de a fi vicepreşedinte de corporate la Raiffeisen Bank l-a făcut însă pe Sporiş să renunţe la poziţia de secretar de stat.

Divizia corporate a Raiffeisen are trei segmente mari - corporaţii multinaţionale, corporaţii locale mari şi corporaţii medii & regiuni, alături de care sunt organizate structuri distincte pe cash management şi finanţări de proiecte.

În vârstă de 36 de ani, Sporiş a abosolvit Facultatea de Finanţe - Bănci a Academiei de Studii Economice şi a lucrat prima dată în trezorerie la sucursala din România a Băncii Naţionale a Greciei.

El a activat la trezoreria Raiffeisen din 2002, la puţin timp după preluarea Băncii Agricole de către grupul austriac. În ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al băncii pe trezorerie, iar din martie 2005 a ocupat poziţia de director executiv al băncii pe aria trezorerie şi arbitraj.

Directoratul băncii este condus de Steven van Groningen - preşedinte executiv, secondat de James Daniel Stewart - vicepreşedinte responsabil pe Trezorerie şi Pieţe de Capital, Vladimir Kalinov -vicepreşedinte divizia retail şi Carl Rossey - vicepreşedinte divizia operaţiuni şi IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO