Bănci și Asigurări

Cristian Sporiş se întoarce la Raiffeisen ca vicepreşedinte

no title

Cristian Sporiş

Autor: Ovidiu Tempea

31.07.2012, 00:08 379

Secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Cris­tian Sporiş se va întoarce în luna august la Raiffeisen Bank, unde va prelua poziţia de vicepreşedinte responsabil cu divizia corporate a băncii, deţinută anterior de Marinel Burduja. Sporiş a fost şef al Trezoreriei Raiffeisen până în luna februarie a acestui an, când a fost numit secretar de stat.

Sporiş a fost numit secretar de stat responsabil cu trezoreria imediat după instalarea guvernului Ungureanu, înlocuindu-l pe Bogdan Drăgoi, care preluase funcţia de ministru de finanţe. El a fost unul dintre puţinii secretari de stat care au rămas pe poziţie după instalarea guvernului Ponta. Sporiş, 36 de ani, a abosolvit Facultatea de Finanţe-Bănci a ASE.

Enache Jiru, fost şef al Trezoreriei, este favorit să preia din nou poziţia din cadrul Ministerului de Finanţe după reîntoarcerea lui Cristian Sporiş la Raiffeisen. Jiru a lucrat la BNR până în 2000, apoi a fost vicepreşedinte la CEC, după care a mers la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO