Bănci și Asigurări

​Cristian Sporis, vicepreşedinte corporate al Raiffeisen Bank: România se află într-o fereastră de oportunitate nemaivăzută. Politicienii trebuie să stea deoparte, sa nu aibă iniţiative

​Cristian Sporis, vicepreşedinte corporate al...

Autor: Anelis Baciu

28.06.2016, 12:00 2861

România se află în prezent într-o fereastră de oportunitate nemaivăzută, în contextul în care dobânzile sunt aproape de zero, preţul mărurilor este la jumatate faţă de anii trecuti, deficitul  bugetar este aproape de zero, iar deficitul de cont curent nu există, a declarat Cristian Sporiş, vicepreşedinte corporate al Raiffeisen Bank în cadrul conferinţei ZF Bankers 2016.

„Nu ne-am mai întâlnit niciodată cu această oportunitate. Ce trebuie făcut acum? Politicienii trebuie să stea deoparte, sa nu aibă iniţiative. Antreprenorii, mediul privat se vor descurca şi vor apărea şi investiţii.  

Politicienii vin cu iniţiative care dau peste cap lucrurile. De exemplu, dacă ne uităm la iniţiativa privind Codul fiscal şi reducerea TVA. Tăierea TVA a stimulat cererea, când defapt ar fi fost necesară stimularea ofertei. Ne plângem apoi că am devenit o piaţa de consum”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO