Bănci și Asigurări

Cristina Şindile, director executiv, BT MIC: Am finanţat în 2 ani 10.000 de start-up-uri şi firme mici cu până la 50.000 de euro

ZF Bankers Summit 19

Cristina Şindile, director executiv, BT MIC: Am...

Autor: Răzvan Botea

02.07.2019, 13:52 214

BT MIC, IFN al Băncii Transilvania care se concentrează pe finanţarea start-up-urilor şi firmelor mici, a creditat 10.000 de firme în cei doi ani de activitatea, suma medie creditată fiind de 10.000 de euro, a spus Cristina Şindile, director executiv al BT MIC.

„Suntem pe piaţă de doi ani şi puţin şi am ajuns la 10.000 de firme finanţate. Cred că avem o piaţă potenţiala foarte mare în România tot ce înseamna firmele mici, start-up uri şi cred că noi, românii, avem un apetit antreprenorial foarte mare”, a spus ea la Zf Bankers Summit 19.

Alte declaraţii:

Vedem piaţa într-un mod pozitiv şi aş sune că premisele sunt bune. Noi suntem pepiniera băncii din punctul acesta de vedere, lucrăm cu start up-uri şi afaceri foarte foarte mici. Tichetul mediu este undeva la 10.000 de euro, mergem până la 50.000, dar sunt excepţii acolo. La nivelul unei afaceri mici, cu banii aceştia cred că poţi face foarte lucruri bune.

Depinde foarte ult de dimensiunea afacerii. La o afacere mică, 10.000 de euro poate vea o valoare. Vin pentru nevoile uzuale pe care le are orice agent economic, de la marfă, plată de furnizori, plată de salarii, până la mici investiţii.

De obicei la start-up-uri discutăm de finanţare pe cheltuieli curente. Acolo afacerea se pune e picioare, antreprenorul vine cu un capital în spate, de obicei banii sunt de la familie, prieteni. In primele 17-18 luni vorbim de o aşezare operaţională a businessului, ceea ce înseamnă că nevoia se opreşte în zona de cheltuieli curente, astfel încât să intre într-o cadenţă de business.

Credem că este o transformare de generatii de antreprenori, dintre cele noi, care preferă online-ul şi digital şi alte generaţii vechi în busines şi obişnuiţi cu anumite cutume şi dragostea faţă de cash, iar acolo problema se pune altfel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO