ZF 24

Criza coronavirusului în asigurări. Cât de mult va scădea piaţa asigurărilor în contextul crizei COVID-19? În ultimii cinci ani subscrierile au avut un trend ascendent, cu creşteri între 3 şi 9%

Criza coronavirusului în asigurări. Cât de mult va...

Autor: Mircea Nica

20.05.2020, 17:45 381

♦ Piaţa asigurărilor ar putea să scadă cu două cifre, dar principalul reper va fi trimestrul II din 2020 ♦ Avansul înregistrat de piaţa asigurărilor din anul 2015 până în anul 2019 este de aproape 30%, dar gradul de penetrare în PIB a pieţei asigurărilor s-a menţinut între 1,5% şi 1%.

Unii jucătorii din piaţa asigurărilor şi din brokeraj, precum şi oficiali ai autorităţii de re­glementare şi supraveghere ASF se aşteap­tă ca, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, să se înregistreze o scădere a sub­scrierilor pe piaţa asigurărilor, deşi pe pri­mul trimestru nu a avut loc o contracţie a pieţei.

Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autori­tă­ţii de Supraveghere Financiară (ASF) spu­nea la începutul lunii mai pentru ZF că până la sfârşitul lunii martie nu a avut loc o scădere a pieţei, iar cele câteva modificări sunt ne­sem­ni­ficative. Cu toate acestea, principalul re­per pe care ASF îl va urmări este trimestrul II al anului 2020 pentru că acesta va include lunile aprilie, mai şi iunie, când activitatea eco­nomică a fost relativ blocată în condiţiile stării de urgenţă şi, ulterior de alertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO