Bănci și Asigurări

Criza naşte noi giganţi: Băncile spaniole CaixaBank şi Bankia vor să fuzioneze pentru a crea cel mai mare jucător din Spania

Criza naşte noi giganţi: Băncile spaniole CaixaBank...

Autor: Ştefan Stan

04.09.2020, 18:15 322

Băncile spaniole Bankia şi CaixaBank sunt în discuţii pentru o fuziune de 17 miliarde de dolari, care dacă se va concretiza ar crea cea mai mare bancă locală spaniolă, cu active în gestiune de peste 650 de miliarde de euro, scrie Financial Times.

Acţiunile CaixaBank şi Bankia au crescut puternic vineri, după ce băncile au confirmat discuţiile despre potenţiala fuziune.

Acţiunile Bankia au urcat cu până la 29%, în timp ce Caixa a câştigat 15%.

Noua bancă formată ar urma să fie cel mai mare creditor local spaniol, deşi nu va avea operaţiuni internaţionale la fel de extinse ca Santander sau BBVA.

Discuţiile vin în condiţiile în care pandemia de coronavirus forţează băncile de retail să îşi consolideze poziţia, în condiţii de piaţa în care dobânzile la credite sunt la minime record, iar provizioanele au devenit extrem de costisitoare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO