Bănci și Asigurări

CSSPP: Fondurile de pensii nu au expunere directă pe vreun emitent din Grecia. 99% din activele fondurilor de pensii plasate în titluri de stat sunt emise de statul român

CSSPP: Fondurile de pensii nu au expunere directă pe vreun emitent din Grecia

Autor: Adrian Dumitrache

17.10.2011, 14:51 349

Fondurile de pensii private obligatorii şi facultative din România nu au expunere directă pe niciun instrument financiar de plasament emis de către vreo entitate din Grecia, a declarat, luni, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

"În ultima perioadă, s-a vorbit foarte mult despre situaţia financiară a Greciei. Potrivit datelor de la 30 septembrie, niciun fond de pensii de pe Pilonul II sau III nu are expunere directă pe vreun emitent din Grecia, ci numai indirectă, la bănci româneşti cu capital elen, unde s-au constituit depozite. Aceste bănci sunt bine capitalizate", a spus Oancea, într-o conferinţă de presă.

La finele lunii septembrie, depozitele bancare aveau o pondere de 9,39% în totalul activelor nete pe segmentul fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), din care, potrivit lui Oancea, doar două procente reprezentau expunerea pe băncile elene. Activele nete pe Pilonul II se ridică la 5,8 miliarde de lei.

Pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), cota depozitelor bancare a atins 6,07% din totalul activelor nete, care însumau 328,61 milioane de lei.

Oancea a mai spus că 99% din activele fondurilor de pensii plasate în titluri de stat sunt emise de statul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO