Bănci și Asigurări

Cu războiul la graniţă: Populaţia şi companiile lichidează depozite în lei şi le majorează pe cele în euro

Cu războiul la graniţă: Populaţia şi companiile...

Autor: Claudia Medrega

28.04.2022, 16:30 3630

♦ Depozitele românilor în lei au scăzut în martie cu 4,8% faţă de februarie, iar cele corporate s-au diminuat cu 0,2% ♦ Depozitele în valută ale populaţiei s-au majorat cu 2,9% faţă de februarie, iar cele ale firmelor au urcat cu 4,1%.

Depozitele în lei ale populaţiei au scăzut în luna martie cu 4,8% faţă de ni­ve­lul din februarie, soldul din bănci coborând la 156,8 mld.lei, po­tri­vit da­telor BNR. Concret, valoa­rea de­po­zi­te­lor românilor în lei s-a redus în a treia lu­nă din acest an cu mai mult de 7,9 mld. lei comparativ cu soldul din februarie.

Şi în luna februarie, lună care coincide cu declanşarea atacului Rusiei asupra Ucrainei, depozitele românilor în lei au scăzut cu 0,4% faţă de ianuarie, respectiv cu 727 mil. lei.

În luna martie şi depozitele companiilor în lei au intrat în declin, scăzând cu 0,2% faţă de februarie, respectiv cu 343 mil. lei, până la un sold de 141,7 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO