Bănci și Asigurări

Cum a ajuns Allianz-Ţiriac la o creştere cu 80% a subscrierilor pe RCA în 2021? Reprezentanţii companiei susţin că numărul clienţilor a fost principalul factor de influenţă

Cum a ajuns Allianz-Ţiriac la o creştere cu 80% a...

Autor: Mircea Nica

11.03.2022, 09:00 387

♦ În portofoliul Allianz-Ţiriac, asigurările RCA au atins un echilibru în 2021 cu o rată combinată uşor sub 100%, ceea ce înseamnă că nu pierdem bani din RCA, ci funcţionăm într-o logică corectă care ne permite să despăgubim prompt ♦ Estimăm o rată a daunei combinată de circa 110-115% pentru Allianz-Ţiriac, în contextul plafonării RCA, a transmis Allianz-Ţiriac pentru ZF.

Allianz-Ţiriac, companie care aparţine grupului german Allianz şi care este un jucător activ pe piaţa RCA, a ajuns la o creştere semnificativă a businessului pe zona auto în 2021, respectiv o creştere cu 80%, până la 1,2 mld. lei, datorită unei creşteri a numărului de clienţi, dar şi după modificarea tarifului anunţat la ASF pentru poliţele subanua­le, susţine Allianz-Ţiriac.

„Creşterea semnificativă a volumului de vânzări pe seg­men­tul RCA în 2021 a fost de­ter­minată în principal de creş­te­rea numărului de clienţi, ambele com­ponente consem­nând rit­muri de creştere simi­lare. Din perspec­tiva nivelului pri­melor, im­pactul a fost sem­nificativ mai re­dus, în condiţiile în care Allianz-Ţiriac nu a no­tificat la ASF o schimbare a tarifului pen­­tru poliţele anuale, ci doar o no­­tificare pentru po­liţele sub­anua­le care au înre­gistrat o deteriorare accelerată a ratei de dau­nă, chiar şi până la 200%. În 2021, ca şi în anii anteriori, în ge­neral, şi în particular pe RCA, am activat politici co­merciale pentru a atinge obiective de creştere şi îmbunătăţire a profitabilităţii“, a transmis Allianz-Ţiriac la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO