Cum a evoluat în ultimii 10 ani DAE la creditele ipotecare şi de consum, pe care deputatul Zamfir vrea să le plafoneze

23 feb 2018 Autori: Anelis Baciu , Cristian Hostiuc

♦ DAE la un credit de consum în lei ajunge la puţin peste 10%, în timp ce DAE la un împrumut ipotecar este de 4,83% ♦ Ambele sunt sub plafoanele pe care vrea să le impună deputatul Daniel Zamfir.

Băncile vând creditele de consum în lei la un cost total mediu care include şi comisioanele (DAE) de 10,24% pe an, adică cu aproape 8 puncte procentuale mai puţin decât plafonul de 18% pe care deputatul PNL Daniel Zamfir vrea să-l treacă în Parlament.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2018

 
Cuvinte cheie:
dobanzi
, credit
, acordare
, credite
, deputat
, perioada
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide