Bănci și Asigurări

Cum a încercat "cineva" să profite de nunta regală din Marea Britanie pentru a "se juca" pe piaţa valutară cu leul

Cum a încercat "cineva" să profite de nunta regală din Marea Britanie pentru a "se juca" pe piaţa valutară cu leul

Autor: Victor Rotariu

29.04.2011, 19:56 528

"Ziua era de aşteptat să fie închisă, cum se spune, pe volume şimai mici decât de obicei, poate de sub 100 de milioane de euro.Toată lumea se uita la nuntă, băncile britanice erau închise, decinu jucau.... Deodată cineva încearcă să vândă un volum foarte marede euro, mizând deci pe apreciere", povesteşte pentru gândulun dealer valutar.

Dacă într-o zi normală, volumul mediu al tranzacţiilor de pepiaţa valutară este de 100-150 de milioane de euro, vineri acesta afost aproape dublu, respectiv în jurul cifrei de 300 de milioane deeuro.

"Probabil că a mizat că toţi stau cu ochii la nuntă şi că poateduce leul pe apreciere cu o sumă mai mică de bani, pentru că piaţaar fi fost mai puţin adâncă, respectiv s-ar fi tranzacţionat volumemult mai mici decât de obicei", a adăugat el. Nu a fost însă aşa.Pentru că băncile şi alţi clienţi importanţi au început să cumperevalută, volumele au explodat practic, în timp ce cursul a rămasaproape intact.

"Nu ştim cine a dat ordinul de vânzare. Cel mai probabil însăeste vorba despre BNR, care a încercat să ducă şi mai în jos cursulpentru a diminua presiunile inflaţioniste. Tentativa de apreciereforţată, am putea spune, a leului, indiferent a cui a fost, nu aavut şanse de reuşită", a precizat dealerul. Despre cum a încercat BNR să se"joace" pe piaţa valutară citiţi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO