Bănci și Asigurări

Cum ajungi să pierzi din banii pe care i-ai economisit la bancă. Topul celor mai dezavantajoase depozite pe un an

Cum ajungi să pierzi din banii pe care i-ai economisit...

Autor: Corina VÂRLAN

18.01.2014, 11:35 2219

Românii care depun banii la bancă pentru a-i economisi, cu speranţa ca după o perioadă de timp să retragă sume mai mari graţie dobânzilor acordate pentru depozitele la termen, pot ajunge după un an să aibă mai puţini bani decât iniţial.

O persoană care are la dispoziţie, spre exemplu, suma de 10.000 de lei poate obţine de la bancă o dobândă anuală pentru un depozit la termen de un an cuprinsă între 3,25% şi 4,65%. Până la finalul anului, clienţii pierd însă bani după scăderea comisioanelor de administrare şi a impozitului de 16% pe care sunt obligaţi să îl plătească statului pentru veniturile din dobânzi.

La un depozit la termen pe un an în valoare de 10.000 de lei poţi plăti un impozit cuprins între 52 de lei şi 74,4 lei, reţinut, de cele mai multe ori, direct la sursă, potrivit calculelor gândul. Practic, cu cât este mai avantajoasă dobânda, cu atât românii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar pe care să îi achite statului pentru banii economisiţi la bancă.

Citiţi mai multe pe gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO