Bănci și Asigurări

Cum arată acum structura oficială a acţionariatului băncii Carpatica: Nextebank are 55%, iar Carabulea a rămas cu 18%

Cum arată acum structura oficială a acţionariatului...

Autor: Anelis Baciu

23.02.2016, 00:05 1236

Omul de afaceri Ilie Carabulea a rămas cu un pachet minoritar de 18,4% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) după fuziunea cu Nextebank care cu o participaţie de 54,7% a preluat controlul băn­cii din Sibiu, arată o notificare transmisă la bursă. Alte 17,7 procente din acţiunile Băncii Carpatica sunt deţinute de persoane fizice, în timp ce 9% aparţin unor companii.

În urma fuziunii cu Nextebank, Banca Carpatica va ajunge la active de aproximativ un miliard de euro şi se va poziţiona pe locul 17-18 în topul băncilor locale. Nextebank, instituţie controlată de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund, a finalizat luna trecută achiziţia pachetului majoritar al Carpatica prin cumpărarea de acţiuni de la mai mulţi acţionari şi subscrierea în cadrul procesului de majoare a capitalului social, primind acordul BNR şi al ASF.

În prezent tranzacţia aşteaptă avizul Con­siliului Concurenţei, care ar urma să fie primit în termen de circa 40 de zile.

Banca Carpatica a ajuns la Nextebank după ce tranzacţia cu fondul american de investiţii JC Flowers a picat. JC Flowers s-a retras deoarece nu a reuşit să ajungă la o în­ţelegere şi cu Piraeus pentru preluarea sub­sidiarei locale, americanii fiind interesaţi de cumpărarea ambelor bănci împreună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO