Bănci și Asigurări

Cum arată clasamentul celor mai mari companii de leasing financiar la final de 2020. UniCredit Leasing conduce detaşat, urmat de BCR Leasing şi Impuls Leasing

Programul IMM Leasing pentru echipamente şi utilaje este preconizat să aibă un aport în încurajarea creşterii apetitului investiţional, şi în alte domenii.

Programul IMM Leasing pentru echipamente şi utilaje este preconizat să aibă un aport în încurajarea creşterii apetitului investiţional, şi în alte domenii.

Autor: Mircea Nica

07.07.2021, 21:00 2085

BRD Sogelease a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a bunurilor finanţate în 2020, de circa 52,2%, în timp ce, la polul opus, Raiffeisen Leasing a terminat anul trecut cu cea mai mare scădere a bunurilor finanţate, respectiv de 44,8%. UniCredit Leasing a rămas liderul pieţei de leasing financiar şi în anul 2020, ajungând la o valoare a bunurilor finanţate de peste 3,5 mld. lei, în creştere cu 5,8% comparativ cu anul 2019, potrivit informaţiilor agregate de ZF. Astfel, compania îşi menţine valoarea semnificativă a bunurilor finanţate peste pragul de 3 mld. lei, înaintând, în ciuda unui an dificil, plin de incertitudini, în care reticenţa tuturor a fost ghidată de o criza sanitară fără precedent. Reprezentanţii UniCredit Lea­sing au spus recent pentru ZF că sectoare precum construcţiile şi agricultura vor continua să fie motoare ale economiei, iar agenţii economici din aceste zone vor manifesta, cel mai probabil, un apetit investiţional mai mare. Din perspectiva ritmului de creştere, programul IMM Leasing pentru echipamente şi utilaje este preconizat să aibă un aport în încurajarea creşterii apetitului investiţional şi în alte domenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO