Bănci și Asigurări

Cum arată clasamentul celor mai mari jucători din piaţa asigurărilor în 2021. Euroins preia conducerea întregii pieţe, urmat de Allianz-Ţiriac

Cum arată clasamentul celor mai mari jucători din...

Autor: Mircea Nica

10.04.2022, 10:14 254

♦ După prăbuÅŸirea City Insurance, clasamentele s-au schimbat, iar unii jucători au câştigat teren consemnând creÅŸteri semnificative ale subscrierilor ♦ Euroins ajunge liderul atât la nivelul întregii pieÅ£e, cât ÅŸi pe segmentul asigurărilor generale, în timp ce Allianz-Å¢iriac urcă câte o poziÅ£ie în ambele clasamente, iar Omniasig se distanÅ£ează de vârf, ajungând pe poziÅ£ia 5 la nivelul întregii pieÅ£e ÅŸi pe poziÅ£ia 4 pe zona asigurărilor generale.

Euroins România este noul li­der al pieţei asigurărilor, ajun­gând la finalul anului trecut la un volum al primelor brute sub­scrise de peste 2,19 mld. lei, în creştere cu 67,4%, faţă de anul 2020, cu o cotă de piaţă de 15,4%, potrivit infor­ma­ţiilor publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigurărilor în anul 2021.

Poziţia a doua în top 5 cele mai mari companii de asigurări generale şi de viaţă se află Allianz-Ţiriac, consemnând un avans de 54,2%, în 2021 faţă de 2020, până la un volum al subscrierilor de 2,03 mld. lei, având o cotă de piaţă de 14,3%.

Podiumul acestui clasament este com­ple­tat de City Insurance, companie afla­tă în pro­ce­dură de faliment. Pe 17 sep­tembrie 2021 ASF i-a retras autorizaÅ£ia de func­ţionare, dar pâ­nă în acel moment a con­tinuat să subscrie po­li­ţe de asigurări. Astfel, ASF a inclus volu­mul subscrierilor în rapor­tul de la finalul anu­lui 2021. Prin ur­mare, vo­lumul subscrierilor City Insurance până la  mo­mentul retragerii autorizaÅ£iei de func­ţionare a fost de 1,85 mld. lei, cu 19,9% mai puÅ£in faţă de 2020, având o cotă de piaţă de 13%. Cel mai probabil, această cotă de piaţă va fi redistribuită jucăto­rilor din piaţă pe parcursul anului 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO