Bănci și Asigurări

Cum arată clasamentul companiilor de asigurări generale în funcţie de despăgubirile plătite în T1/2021. City Insurance conduce, urmat de Euroins şi Omniasig

Cum arată clasamentul companiilor de asigurări generale...

Autor: Mircea Nica

15.08.2021, 13:35 208

♦ City Insurance conduce clasamentul despăgubirilor cu mai mult de un sfert din valoarea totală a despăgubirilor plătite de societăţile de asigurări generale în T1/2021 ♦ Uniqa Asigurări urcă o poziţie în clasament înregistrând o creştere a despăgubirilor plătite de 24,8% ♦ Grawe şi-a dublat valoarea indemnizaţiilor brute plătite pe zona asigurărilor generale, urcând în acelaşi timp o poziţie în clasament.

City Insurance, liderul pieţei asi­gurărilor , conduce şi topul com­paniilor de asigurări ge­ne­rale în funcţie de indem­ni­zaţiile brute plătite în pri­mul trimestru (T1) din 2021, cu o valoare de 456,3 mil. lei, înregistrând o creştere cu 36,4%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companiile de asigurări le nivelul întregii pieţe a ajuns în T1/2021 la 1,86 mld. lei, în creş­tere cu 4,34%, faţă de perioada similară a anului trecut. Din valoarea totală, 1,59 mld. lei au fost despăgubiri plă­ti­te pe zona asi­gurărilor ge­nerale, însem­nând  circa 85,5%. Astfel, din valoarea des­pă­gu­birilor plătite pe zona asi­gu­rărilor gene­rale, City In­su­rance de­ţine o pon­dere de peste 28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO