Bănci și Asigurări

Cum arată noile bancnote de 100 şi 200 de euro, puse în circulaţie de BEC/ O hologramă-satelit şi un număr verde-smarald optimizat sporesc rezistenţa la contrafacere

Cum arată noile bancnote de 100 şi 200 de euro, puse...

Autor: Mediafax

01.06.2019, 08:03 4192
Banca Centrală Europeană (BCE) a pus în circulaţie marţi noile bancnote de 100 şi 200 de euro din seria ''Europa''.

Primele patru bancnote din seria Europa, de 5 euro, 10 euro, 20 de euro şi 50 de euro au fost puse în circulaţie în perioada 2013 – 2017.

Seria este denumită Europa pentru că bancnotele conţin un portret al Europei din mitologia greacă.

O hologramă-satelit şi un număr verde-smarald optimizat sporesc rezistenţa la contrafacere a bancnotelor. Bancnotele includ elemente de siguranţă noi şi inovatoare şi sunt uşor de verificat utilizând metoda „atinge, priveşte, înclină”, spune BCE.

În partea de sus a benzii de culoare argintie, o hologramă-satelit prezintă simboluri „€” de mici dimensiuni, care gravitează în jurul numărului la înclinarea bancnotei şi care devin mai clare sub lumină directă. Pe banda de culoare argintie sunt redate, de asemenea, un portret al Europei, elementele arhitecturale şi un simbol „€” de mari dimensiuni. Noile bancnote de 100 de euro şi 200 de euro includ, de asemenea, un număr verde-smarald optimizat. Deşi acesta este prezent pe toate celelalte bancnote din seria „Europa”, această versiune optimizată prezintă şi simboluri „€” în interiorul numărului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO