Bănci și Asigurări

Cum arată piaţa RCA la 9 luni/2021. City Insurance încă apare ca lider după ce a subscris şi în T3/2021 până la retragerea autorizaţiei, urmat de Euroins şi Allianz-Ţiriac

Din cei 9 jucători din topul RCA la finalul primelor nouă luni din 2021, piaţa RCA mai are în prezent doar 7 jucători, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului şi Uniqa Asigurări  a cerut ieşirea de pe piaţa RCA.

Din cei 9 jucători din topul RCA la finalul primelor nouă luni din 2021, piaţa RCA mai are în prezent doar 7 jucători, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului şi Uniqa Asigurări a cerut ieşirea de pe piaţa RCA.

Autor: Mircea Nica

17.12.2021, 16:50 251

♦ Piaţa RCA a ajuns la un volum total al subscrierilor de 3,53 mld. lei după 9 luni/2021, consemnând cel mai mare avans din ultimii ani, respectiv 20% City Insurance a apucat să subscrie pe zona RCA 1,52 mld. lei în primele nouă luni din 2021, ajungând la o cotă de piaţă de peste 43% înainte de retragerea autorizaţiei de funcţionare.

City Insurance, asigurător aflat acum pe dru­mul falimentului, ajunsese după primele no­uă luni la subscrieri de 1,52 mld. lei cu 21,2% mai mult faţă de perioada similară a anului tre­cut, având o cotă de piaţă de 43,06%. Autorita­tea de Supra­ve­ghe­re Finan­cia­ră (ASF) a decis pe 17 sep­tembrie să retragă au­to­rizaţia de funcţionare a asigurăto­ru­lui şi să deschidă proce­dura falimentului.

City Insurance a fost inclusă în to­pul RCA având în vedere primele sub­scri­se până în momentul retragerii au­to­ri­zaţiei de funcţionare. Astfel, se poa­te observa cum o companie, cu mari probleme în ceea ce priveşte ca­pa­ci­tatea de a plăti despăgubirile, fă­ră re­zerve tehnice adecvate, cu o abor­da­re defectuoasă a mange­men­tului, a con­tinuat să subscribe până în ultima clipă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO