Bănci și Asigurări

Cum arată topul asigurărilor generale şi de viaţă după nouă luni din 2020: City Insurance se detaşează considerabil pe poziţia de lider, urmat de Euroins şi Allianz-Ţiriac

Cum arată topul asigurărilor generale şi de viaţă...

Autor: Mircea Nica

22.12.2020, 09:30 227

♦ Pe segmentul asigurărilor generale, la vârful clasamentului primii trei asigurători îşi consolidează poziţiile ♦ Asirom avansează o poziţie, pe 6, cu o creştere semnificativă a subscrierilor ♦ Groupama intră în clasamentul asigurărilor de viaţă, în timp ce Signal Iduna prinde teren şi avansează două poziţii, pe 6.

City Insurance a rămas lide­rul pieţei asigurărilor ge­nerale şi de viaţă în pri­mele nouă luni din 2020, ajungând la un volum al subscrierilor de peste 1,7 mld. lei, în creş­tere cu 20,7% comparativ cu pe­rioa­da similară a anului trecut, deta­şân­du-se semnificativ de restul companiilor de asigurări, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Euroins România şi Allianz-Ţiriac com­pletează podiumul la nivelul între­gii pieţe a asigurărilor, cu cote de piaţă identice, de 11,68%, reprezentând un volum al subscrierilor de 995 mil. lei, fiecare, în primele nouă luni din 2020. Deşi cele două companii au terminat pri­mele nouă luni din 2020 cu acelaşi vo­lum al primelor brute subscrise, având în vedere cifrele rotunjite la două zeci­male, Euroins România ocupă în con­tinuare a doua poziţie în clasa­men­tul celor mai mari jucători din piaţa asi­gu­rărilor generale şi de viaţă, iar Allianz-Ţiriac rămâne pe poziţia a treia, însă suflând aproape în ceafa Euroins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO