Bănci și Asigurări

Cum arată topul brokerilor de asigurări după poliţele intermediate

Cum arată topul brokerilor de asigurări după poliţele...

Autor: Anelis Baciu

21.09.2014, 20:00 469

Brokerii au devenit canalul de vânzare pe care mizează cel mai mult asigurătorii, în primul semestru aceştia intermediind 55% din poliţele de 4 miliarde de lei vândute de asigurătorii locali în perioada ianuarie-iunie. Primul loc în topul brokerilor este ocupat de Safety Broker, urmat de Marsh şi Destine. 

Cele mai multe poliţe vândute de brokeri în primele şase luni ale anului au fost poliţe RCA. Aproape 50% din primele intermediate de brokeri, echivalentul a un miliard de lei, au fost încasări aferente poliţelor auto obligatorii.

Brokerii afirmă însă că proiectul de normă propus de ASF care vizează plafonarea la maximum 10% a comisionului de intermediere pentru poliţele RCA îi va forţa pe asigurători să mizeze mai mult pe distribuţia proprie de vreme ce o bună parte din brokerii de retail vor dispărea.

Surse din piaţă afir­mă însă că ASF s-a răz­gândit în privinţa plafo­nării comisionului brokerilor, iar noul nivel ar fi de 15% din valoarea primei. Totodată, aceleaşi surse indică că numărul de zile pentru virarea primei în contul asi­gurătorilor va fi prelungit de la 24 de ore la zece zile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO